Ozan på svenska

Vem är Ozan?

Jag är Ozan Yanar.  Jag är helsingforsare och gröna riksdagsledamot. Jag kämpar varje dag för en bättre Helsingfors, Finland och värld. Jag hoppas att jag kan hjälpa dig.

Innan jag blev vald som en riksdagsledamot, var jag ordförande i De gröna unga och studerande i år 2015. Mitt senaste jobb har varit som ekonom i ett projekt i Finlands Fackförbunds Centralorganisation. Jag har också fått erfarenhet som en forskare för Löntagarnas forskningsinstitut, Arbets- och näringsministeriet och Helsingfors stad.

På värderingen jag är en värdeliberal förespråkare för socialt rättvist och jämlik samhälle som stå för feminism och sexuella minoriteters rättigheter. Som en ekonom vill jag hitta sätt för en socialt och ekologiskt hållbar utveckling.

Jag är från en internationell familj. Mina föräldrar är födda i Turkiet men pga. deras arbeten och studier, bodde jag mina barndomsår i England och Cypern.  Jag flyttade som 14-åring till Finland för att bo med min pappa. Jag gillade Finland från första stund.

Jag spelar fotboll på min fritid och hejar på Besiktas, ett fotbollslag från Istanbul. Jag tycker om att resa och spendera tid med vänner. Mest av allt älskar jag att fundera kring samhälleliga saker och så följer jag alldeles för mycket nyheter.

Jag har varit nämnd i många framstående Europeiska unga ledare listor. Till exempel i Forbers under 30 och i Politico 28 klass av 2016.

 

Kontakt information för Ozan Yanar

telefon: (+358) 40 275 8797

email: ozan.yanar(at)eduskunta.fi

Assistant

Heikki Sairanen

telefon: (+358)9 432 4198

email: heikki.sairanen(at)eduskunta.fi

Comments are closed