Kuntavaalit

Helsinki on Suomen veturi ja monen ihmisen nykyinen ja tuleva koti. Helsingin tulee jatkossakin olla toimiva, viihtyisä ja kaikille kohtuuhintainen paikka asua ja elää.

Koti ei saa maksaa liikaa

Koti on elämän sydän. Meistä jokainen tarvitsee kodin – eikä se saa maksaa liikaa. Helsingissä asumisen hinta on kohonnut kohtuuttoman suureksi. Moni joutuu sinnittelemään pystyäkseen maksamaan kodistaan. Näin ei pitäisi olla.

Me voimme puuttua tähän ongelmaan rakentamalla lisää asuntoja. Järkevällä suunnittelulla yhä useammalla olisi mahdollisuus asua Helsingissä niin, ettei kohtuuton osa palkasta uppoa asumismenoihin.

Tasapainoisesti kasvava Helsinki – eriarvoistumista vastaan, viihtymisen puolesta!

Helsinki on aina ollut muuttajien kaupunki. Se on hieno asia, sillä muuttajat niin Suomesta kuin maailmalta tekevät Helsingistä elinvoimaisen. Kaupungin pitää kuitenkin kehittyä ja kasvaa kuitenkin tasapainoisesti. Asuntoja tarvitaan lisää, mutta samalla kaupungin pitää hengittää ja julkisen liikenteen pitää pelata.

Joukkoliikenteen on toimittava niin, että helsinkiläiset pääsevät helposti töihin, kouluun tai harrastuksiinsa. Kaikilla pitää olla varaa kulkea julkisilla. Myös pyörällä pitää päästä kaikkialle turvallisesti ja helposti.

Helsinkiin ei saa syntyä rikkaiden ja köyhien asuinalueita. Sitä ehkäisemme esimerkiksi kaavoittamalla erikokoisia ja  erihintaisia asuntoja samalla alueelle sekä tukemalla uusia yhteisöllisen asumisen muotoja. Nuorilla pitää olla liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia asuinpaikasta riippumatta.

Kaupunkilaisten pitää viihtyä Helsingissä. Me tarvitsemme puistoja ja muita virkistysalueita, joissa pääsemme nauttimaan ihanan vihreästä ja merellisestä Helsingistä.  Me haluamme lisää ravintolapäiviä ja kallioblockpartyja. Helsinkiläiset ovat kekseliästä ja hauskaa porukkaa. Tuetaan ja mahdollistetaan luovuus ja hullutkin ideat!

 

Pidetään huoli kouluista ja päiväkodeista – niissä on nykypäivä ja tulevaisuus

Jokaisella lapsella pitää olla oikeus laadukkaaseen kouluopetukseen ja varhaiskasvatukseen. Lapsilla on oikeus kivaan koulu- tai tarhapäivään. Ryhmäkoot eivät saa paisua liian suuriksi. Jokaisella lapsella pitää olla oikeus maksuttomaan ja täyspäiväiseen päivähoitoon. Päiväkotipaikan pitää löytyä läheltä.

Koulutuksesta säästäminen on lyhytnäköistä. Siten leikkaamme meidän lastemme osaamisesta ja hyvinvoinnista sekä tulevaisuuden talouskasvusta – ja kasvatamme eriarvoisuutta. Päivähoito on tasa-arvo ja työllisyyskysymys. Hoitopaikan puute tai kalleus vaikeuttaa monen vanhemman mahdollisuuksia hakea ja päästä töihin. Vihreät taistelevat Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten leikkauksia vastaan myös kunnissa.

Ylpeästi kirjava Helsinki

Helsinki on Suomen suunnannäyttäjä. Täällä monimuotoisuus on arkea. Helsingin pitää olla koti ja paras paikka asua kaikille sukupuolesta, etnisestä ja uskonnollisesta taustasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Täällä ei hyväksytä syrjintää missään muodossa – ei työpaikoilla, julkisissa liikennevälineissä, eikä kouluissa. Kenenkään ei tarvitse pelätä kadulla rasismia tai ahdistelua. Helsingissä pitää päästä liikkumaan esteettömästi. Helsingissä koko kaupungin kirjo on mukana työelämässä ja kaupungin kehittämisessä. Helsingin tulee olla feministinen kaupunki. Kaikkien meidän kaupunki.

Comments are closed